Köpvillkor


Allmänt

Här nedan finner du köpvillkor som Klappat AB och du som kund förbinder sig till när du köper produkter ifrån Klappat.nu över internet.

Klappat.nu förbehåller sig rätten till prisändringar utan föregående avisering på vår hemsida. Detta gäller inte redan genomförda köp.

Om paketet skickas till en person/barn som inte kan legitimera sig så tänk på att avisera till den myndige som kan hämta ut paketet.

Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor.

1. Priser

Alla priser hos oss anges i svenska kronor. För tjänsten vi utför med att slå in din valda produkt tillkommer alltid en standard kostnad på 49 kronor på alla våra produkter som innefattar emballage till paketet samt din egna personliga hälsning tryckt på ett grattis kort.

I Kundvagnen kan man alltid se det totala priset inklusive alla avgifter, moms 25% och frakt.

Köpvillkor för privatperson måste godkännas innan slutbetalningen och finns tillgänglig när köpet ska bekräftas. Frakt med posten från klappat.nu kostar 49kr*

3. Leveranser

Vår leverans hanteras av Postnord och kostar 49 kr per genomfört köp oavsett hur många produkter du köper. Du betalar alltså bara för en frakt per beställning.

Leveranser sker endast till adresser inom Sverige.

Beställer du hos oss före kl 12:00 på vardagar så fraktas paketet med posten samma dag och har en leveranstid på 1-3 dagar till mottagaren inom Sverige (reservation för postens hantering).

Om vi av någon anledning inte kan leverera inom avtalad tid skall konsumenten utan dröjsmål informeras om anledningen till förseningen och upplysas om en ny leveranstidpunkt. Konsumenten har då ha rätt att häva köpet utan kostnad. Detta gäller även specialbeställningar.

Om det är möjligt levereras paketet till dörren till mottagaren, annars till närmaste postombud. Posten sköter isåfall all avisering när paketet kan hämtas.

Vill du att paketet ska postas ett speciellt datum på exempelvis en födelsedag eller annan högtid så anger du datumet vid kassan. Observera att paketet kan beställas maximalt 30 antal dagar innan angivet datum.

4. Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar och börjar efter det att mottagaren tagit emot paketet.

I din reklamation måste det klart framgå att du ångrar köpet.

När du använt din ångerrätt så är du skyldig att hålla produkten i lika bra skick som när du fick den. Mottagaren får öppna paketet och undersöka produkten varsamt.

Din ångerrätt gäller inte om: Varan skadas eller kommer bort på grund av att mottagaren varit vårdslös mot den. Då förlorar du ångerrätten.

För att nyttja din ångerrätt, vänligen använd dig av Konsumentverkets standardformulär, som du hittar här.

Denna blankett kan användas när konsumenten vill ångra ett avtal, enligt reglerna i lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59). Konsumenten har även möjlighet att ångra sig på annat sätt än med blanketten men rekommenderas alltid att spara underlag som visar att han eller hon har ångrat sig.

Har du frågor gällande ångerrätt? Ring oss på nummer 031-788 44 00, eller skriv till vår epost post@klappat.nu.

5. Återbetalning

Om du använt din ångerrätt betalar vi tillbaka hela köpbeloppet inklusive alla kostnader (såsom frakt) inom 14 dagar från den dag då vi fått tillbaka produkten, eller kvitto på att du skickat tillbaka produkten. Du som köpare står själv för returkostnader när du skickar tillbaka produkten. Återbetalning sker på samma vis som köpet genomfördes på. Vi betalar ny leverans för att skicka tillbaka ersättningsvaror.

6. Reklamation

Om varan är trasig eller om vi paketerat fel så står vi för frakt tillbaka till oss. Även vid byte av produkt så betalar vi den nya frakten till mottagaren av paketet. Reklamerad vara sänds tillbaka till oss som brev eller paket och inte som postförskott.

För reklamation, ring oss på nummer 031-788 44 00, eller skriv till vår epost post@klappat.nu.

Vid en eventuell tvist kommer vi att följa Allmäna Reklamationsnämndens beslut.

7. Ej uthämtat paket

Om paketet 14 dagar efter avisering inte hämtats ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig 199 kr för kostnader som returfrakt och hanteringsavgift.

8. SSL/TLS-kryptering och kakor

All trafik och beställningar på Klappat.nu görs över högklassig TLS-krypterade anslutningar.

För att kunna ge dig en bättre användarupplevelse sparar vi, som de flesta nätbutiker, kakor i din webbläsare. Genom att använda Klappat.nu godkänner du att vi sparar kakor i den webbläsare. För mer information om kakor, se PTS informationssida.